Metabolisme verhogen

Wil jij ook weten hoe je jou metabolisme verhogen kan? Dit is namelijk erg belangrijk als je wilt afvallen. Een ander woord voor metabolisme is stofwisseling. De een heeft een snel metabolisme en de andere een iets langzamere. Maar er zijn verschillende manieren Tips om je metabolisme te verhogen.

Metabolisme verhogen

6 tips om je metabolisme te verhogen

  • Vaak eten

Als jij over de hele dag vaker kleinere porties eet, blijf je stofwisseling de hele dag aan de gang. Hierdoor zal je lichaam calorieรซn verbranden. Daarom word er vaak aangeraden om ongeveer 6 keer per dag te eten.

  • Ontbijten

Als jij in de ochtend ontbijt, breng je je stofwisseling op gang. Veel mensen vinden het moeilijk om te eten als ze wakker worden. Probeer dan iets simpels te eten zoals een stuk fruit of een bakje kwark. Zolang je lichaam maar aan het werk gaat.

  • Veel water drinken

Door veel water te drinken zal je stofwisseling sneller gaan werken. Hierdoor zal je lichaam calorieรซn gaan verbranden. Buiten dit is water erg gezond omdat dit geen calorieรซn bevat.

  • Kruiden gebruiken

Het is gebleken als je je eten goed kruid, je hierdoor ook je stofwisseling versnelt. Denk hierbij vooral aan pittige kruiden.

  • Spieren kweken

Hoe meer spieren je hebt, hoe meer energie je lichaam nodig heeft. Mensen met veel spieren hebben dus een snellere stofwisseling. Het is dus aangeraden om regelmatig aan krachttraining te doen.

  • Verminder je alcohol consumptie

Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam minder vet verbrand, en je stofwisseling vertraagd. Vooral door de slechte eigenschappen van alcohol.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *