Is een fatburner goed voor je

Fatburners, ook wel wonderpilletjes genoemd. je komt ze steeds vaker tegen in alle soorten en maten en in allerlei soorten smaakjes. Je neemt een pilletje in of een poeder en je gaat afvallen. Zeggen ze, maar werkt dit nou echt zoals iedereen zegt en is een fatburner goed voor je ? Wij hebben het uitgezocht en we leggen het je uit.

Wat is een fatburner

Wat is een fatburner en hoe hebben ze dit bedacht. Het plan achter de fatburner zit hem in het stoppen van allerlei stoffen die je honger onderdrukken en calorieรซn verbranden en dit samen in een pilletje stoppen. Denk hierbij aan stoffen zoals gember, groene thee, rode peper, kurkuma en cafeรฏne enz. Verder bevatten een fatburner ook stofjes die zogenaamd je honger onderdrukt. Een fatburner laat je geloven dat je zonder problemen dan kan afvallen en vet verbrand. Echter worden fatburners afgeraden om te nemen.

Een fatburner is ongezond

Wist je dat er steeds meer fatburners verboden worden in Nederland omdat er verschillende gezondheidsklachten worden gemeld. Dit komt vooral omdat mensen meer innemen dan op de verpakking beschreven word. Omdat ze denken dat ze hierdoor sneller en meer gaan afvallen. Vaak krijg je sowieso al snel teveel middelen binnen omdat fatburners vaak over gedoseerd worden. Denk hierbij aan het stofje cafeรฏne. Dit stofje is vaak het hoofdingrediรซnt van een fatburner. Zo kan het zo zijn dat je in 1 keer een stuk of 10 kopjes koffie naar binnen werkt en dit is natuurlijk niet gezond voor het lichaam en dat zeker niet als je dit elke dag doet. Buiten dit heeft het nog allemaal andere nadelen op je lichaam.

Een fatburner in combinatie met slaap

Kun jij slapen als je een paar kopjes koffie hebt gedronken ? Waarschijnlijk niet. Laat staan als je een fatburner hebt genomen, waarbij de hoeveelheid kopjes koffie waarschijnlijk hoger liggen. Vaak sporten mensen aan het einde van de dag bijvoorbeeld na het werk. Grote kans dat jij dan problemen krijgt met slapen aan het einde van de dag. Dit resulteert weer in een vermoeide dag de dag erna op je werk.

fatburners


Conclusie

Dus antwoord op je vraag; Is een fatburner goed voor je ? Het antwoord is simpelweg nee ! Afvallen is het beste als je je aan een goed voedingsschema houd en veel doet bewegen !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *