snel cholesterol verlagen

Als je last hebt van een hoog cholesterolgehalte dan heb je grotere kans op hart en vaatziekten. Het is dus beter als je een lager cholesterolgehalte hebt. Snel cholesterol verlagen wil je natuurlijk wanneer je erachter komt dat je cholesterol te hoog is.

wat is cholesterol

Zonder cholesterol kun je niet leven. Het is een belangrijke bouwstof van ons lichaam. Je krijgt cholesterol via voeding een klein deel binnen. De rest word namelijk aangemaakt in onze lever. Nadat het is aangemaakt word het afgegeven in ons bloed. Cholesterol is dus niet alleen maar slecht.

te hoog cholesterol gehalte

Een te hoog cholesterol gehalte kan juist weer gevaarlijk zijn voor je. Snel cholesterol verlagen is dus erg belangrijk wanneer je hier last van hebt. Maar wanneer heb je nou een te hoog cholesterol gehalte ? Er zijn 2 verschillende cholesterol.

  • LDL
  • HDL
snel cholesterol verlagen

LDL cholesterol

Je hebt goede cholesterol en slechte cholesterol. LDL cholesterol is hier het slechte. Het is dus belangrijk dat deze zo laag mogelijk is. Welke waardes dit zijn verschild per persoon. Bij mensen met een verhoogd risico op hart en vaatziekten moeten de waardes lager zijn dan gezonde mensen. Over het algemeen is een LDL cholesterol gehalte onder de 3,0 goed. Bij mensen met een hoger risico op hart en vaatziekten is deze waarde 2,6. Voor mensen die al last hebben van hart en vaatziekten is dit getal nog lager, namelijk 1,8.

HDL cholesterol

Dit is het goede cholesterol. HDL cholesterol beschermt je lichaam juist tegen hart en vaatziekten. Het breekt het teveel cholesterol af en word vervoerd naar de lever. De lever zal dit afbreken. De waardes moeten bij mannen hoger zijn dan 1,0 en bij vrouwen hoger dan 1,2.

tips snel cholesterol verlagen

Het is natuurlijk om te beginnen belangrijk om gezond te eten en een gezonde levensstijl aan te passen.

Klik hier voor de schijf van 5

Wanneer je te zwaar bent is het belangrijk dat je gaat afvallen. Zoek een dieet wat bij je past. Wanneer gezond gaat eten en afvalt zal je snel cholesterol verlagen. Zorg voor genoeg beweging en eet voldoende vezels. Door genoeg te bewegen zal je lichaam fitter worden en vet verbranden. Hierdoor val je ook af. De combinatie van gezond eten en veel bewegen zal je cholesterol gehalte doen verlagen

snel cholesterol verlagen hoelang duurt het

Je zult snel verschil merken wanneer je gezond eet en veel beweegt. Het effect van het verlagen van je cholesterol gehalte duur echter wat langer. Na 1 tot 2 jaar neemt het risico op hart en vaatziektes af. Je kunt dus niet snel genoeg beginnen ermee. Bij elke procent dat je cholesterolwaardes afneemt , neemt de kans op een hartaanval met 2 procent af.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *