wat moet je eten om gezond te eten

Voor een goede gezondheid is het belangrijk om een gezond voedingspatroon te hebben, maar wat moet je eten om te gezond te eten ?

Om te zorgen voor genoeg voedingsstoffen en genoeg energie voor je lichaam is het belangrijk om een gezond voedingspatroon te hebben. Je moet hierbij denken aan vetten, eiwitten, vitamines koolhydraten en mineralen. Door een gezond voedingspatroon te volgen zul je je gezond voelen en heeft je lichaam veel energie. Bovendien verlaagt een goed voedingspatroon de kans op kanker , diabetes en hart en vaat ziekten.

Om een kleine opsomming te geven van wat een goed voedingspatroon is;

  • volkoren producten
  • groentes
  • fruit
  • zuivelproducten
  • geen bewerkt voedsel
  • 1 keer per week vis eten
  • suiker vermijden
  • alcohol vermijden

groenten en fruit

Het is belangrijk om elke dag groenten en fruit te eten. Er word aangeraden om elke dag 2 stukjes fruit te eten. Fruit is goed voor het hart en de bloedvaten. Probeer ook af te wisselen met de groenten en fruit.

Voor de mensen die niet van groenten en fruit houden, kunnen een smoothie maken. Maak een lekkere combinatie met fruit en melk en ijsblokjes, en zo is het misschien lekkerder om het te nuttigen.

volkoren producten

Het is erg gezond om volkoren producten te eten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor volkoren brood in plaats van witbrood. ook heb je volkoren pasta in plaats van normale pasta. Hou je van wraps, dan kun je kiezen voor de volkoren wraps. Volkoren producten zitten vol met voedingsvezelfs en vitamines. En ze zorgen vooral een vol gevoel, wat ook erg belangrijk is wanneer je probeert vet te verbranden.

gezonde vetten

Het klinkt misschien raar, maar je lichaam heeft gezonde vetten nodig. Dit zijn natuurlijk geen hamburgers, chips enzo, maar denk hierbij aan noten en vis. Gezonde vetten zijn erg belangrijk bij een goede vet verbranding.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *